Ευρωπαϊκές-Διεθνείς

Multiplier Event | Motivating Engagement > Multiplying Equality

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στις 2 Μαΐου 2019 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, εκδήλωση-βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «ME | Motivating Engagement > Multiplying Equality», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Perform to Reform», που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, καθώς και ένα βιωματικό workshop με έμφαση σε ζητήματα διακρίσεων με βάση το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά του φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/PJKvNdfob3tJtKMb6

Λόγω του βιωματικού/σεμιναριακού χαρακτήρα της εκδήλωσης θα είναι περιορισμένος ο αριθμός θέσεων συμμετοχής και συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «Perform to Reform» μαζί με τους οργανισμούς: Stichting art.1 (Ολλανδία), Društvo Kulturno – Legebitra (Σλοβενία), Helsinki Committee for Human Rights (Βόρεια Μακεδονία) και Accept LGBT Cyprus (Κύπρος). Το πρόγραμμα «Perform to Reform» είναι μια συνεργασία μεταξύ πέντε οργανισμών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα LGBT+ θέματα, τη νεολαία και τις τέχνες. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που αφορούν LGBT+ άτομα. Στόχος είναι η ανάπτυξη νέων στρατηγικών για την κινητοποίηση του διαλόγου για τη σεξουαλική πολυμορφία, με τη χρήση δημιουργικών καλλιτεχνικών μεθόδων όπως είναι τα θεατρικά δρώμενα, οι εικαστικές τέχνες και η αφήγηση.


«ME | Motivating Engagement > Multiplying Equality» is the main Multiplier Event of the Project «Perform to Reform» that aims to raise awareness on LGBT issues and is organised by the Thessaloniki Youth Club for UNESCO. The Event will take place on May 2nd, at the University of Macedonia in Thessaloniki.

You may apply here: https://forms.gle/PJKvNdfob3tJtKMb6

Thessaloniki Youth Club for UNESCO is a partner at the Erasmus+ Project «Perform to Reform» along with the following organizations: Stichting art.1 (The Netherlands), Društvo Kulturno – Legebitra (Slovenia), Helsinki Committee for Human Rights (North Macedonia) and Accept LGBT Cyprus (Cyprus). «Perform to Reform» fosters dialogue and cooperation within the partner organizations, addressing human rights, LGBT+, youth and culture issues. The Project aims to inform and sensitize the societies about non-discrimination and tolerance on LGBT issues. Main goal of the Project is the promotion of dialogue on sexual orientation, gender equality and diversity, by using creative artistic methods such as theatre actions, arts and narrative.


Πρακτική άσκηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου NET-NEET

We are happy to announce that our Neets from Greece Giorgia (Tzwrtzina Bati) and Alex (Αλέξανδρος Δαμιανού) have started their two weeks internship at Urban – Cucina a Peso Restaurant,in Bari Italy.

The professional mobility is developed in the framework of the Ka2 project «NET NEET / A Network for NEET mobility«. The goal is to promote mobility projects aimed for young neets with a low level of qualification as well to enhance their key skills and life skills, in sectors and environments related to local development, especially in SMEs. #netneet #erasmus#unescoyouthclubofthessaloniki


Youth training in Portugal – «Youth as an engine for local youth development»

Three members of our Organisation participated in the training «Youth as an engine for local youth development: designing, developing and evaluating local youth actions» in Braga – Portugal | 24-28th October 2018. 💡

The training is implemented within the framework of the Erasmus+ project «Youth Capital to Youth Capital: Inspiring, Sharing, Learning»! #unescoyct#youth #youthparticipation #erasmus#training #portugal #braga#europeanyouthcapital #eyc #youthengagement#unescoyouthclubthessaloniki @ Braga, Portugal

Eτήσια συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα από 23 ως 25 Σεπτεμβρίου 2016. Ο Όμιλος είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh αρκετά χρόνια.
14446499_10155276090894196_1052199847_o
annalindh
                   IMG_2283
Δείτε το προφίλ του Ομίλου μας στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh πατώντας εδώ.
unesco club - anna lindh website  

3ο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες, Μπακού – Αζερμπαϊτζάν

300_28zILciR2sZ1Με αφορμή την ανακύρηξη της 21 Μαρτίου ως Παγκόσμιας ημέρας ποίησης από την UNESCO η Διεθνής Οργάνωση Νέων «Great Silk Way International Youth Union» και τα μέλη της διοργανώνουν το 3ο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέες από τα 31 κράτη-μέλη να παρουσιάσουν τα έργα τους. Η ιδέα του εγχειρήματος αυτού, το οποίο υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι η διεξαγωγή του Φόρουμ να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κοινού χώρου για νέες και ταλαντούχες καλλιτέχνιδες με ένα μη- κοινότυπο υπόβαθρο, οι οποίες προέρχονται από τη γεωγραφική επικράτεια που κάλυπτε ο Δρόμος του Μεταξιού. Το φόρουμ θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αμοιβαία κατανόηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα και τα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι νέοι και νέες καλλιτέχνες στις τοπικές κοινωνίες τους.

Μια ποιήτρια από κάθε κράτος-μέλος θα συμμετάσχει στο Φόρουμ, εκπροσωπώντας την χώρα και έχοντας μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστεί τις δημιουργίες της με τις άλλες ποιήτριες που προέρχονται από περιοχές που διέσχιζε ο Δρόμος του Μεταξιού. Ειδικοί προσκεκλημένοι, διάσημοι συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα θα κληθούν να παραστούν στην εκδήλωση και να παρακολουθήσουν τα νέα αυτά ταλέντα. Το Φόρουμ θα λάβει χώρα μεταξύ 26-29 Μαρτίου 2015, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και θα καλυφθούν τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχουσες, εκτός από την παρουσίαση των ποιημάτων τους, θα λάβουν μέρος σε διάφορες συναντήσεις εργασίας (workshops), συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα συντονιστούν από ποιητές, ποιήτριες, συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες.

480710_394692077245924_11272015_nΗ γλώσσα εργασίας του φόρουμ θα είναι η Αγγλική. Ταυτόχρονη μετάφραση θα είναι διαθέσιμη, αλλά προτεραιότητα θα δοθεί σε ποιήτριες που ομιλούν την αγγλική γλώσσα. Τα ποιήματα μπορούν να παρουσιαστούν από την ποιήτρια στη μητρική της γλώσσα, παρ ‘όλα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από μια αγγλική μετάφραση στη συνέχεια, για να υπάρχει καλύτερη κατανόηση από το κοινό.
Οι συμμετέχουσες ποιήτριες θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα για την παρουσία τους στο φόρουμ.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης καλεί νέες ποιήτριες, ηλικίας 18-35 ετών να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στη διεύθυνση manoskalaintzis@unescoyouth.gr βιογραφικό τους σημείωμα στην αγγλική γλώσσα, δείγμα ποιημάτων τους, με ελεύθερη θεματική, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση ότι αποτελούν πνευματικό τους έργο και δεν αποτελούν προϊόν λογοκλοπής ή αντιγραφής. Τα ποιήματα μπορούν να υποβληθούν στην Ελληνική γλώσσα, ωστόσο θα πρέπει να συνοδεύονται από μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και 08.02.2015!

**Για το ταξίδι στο Μπακού απαιτείται διαβατήριο και έκδοση βίζα.

 255219_394691647245967_918484214_n

3ο Συμβούλιο των Μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Νεολαίας «Great Silk Way»

cropped-Header_Great-Silk-Way_UNESCO.jpg

Η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014», σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Νεολαίας «Great Silk Way International Youth Union”  και τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, φιλοξενεί το 3ο Συνέδριο των Μελών της οργάνωσης «Great Silk Way».

Η οργάνωση «Great Silk Way”, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά το πέρας των εργασιών του ομώνυμου συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκε μια νέα δυναμική προσπάθεια ένωσης των νεολαιών των χωρών που διέσχιζε ο Δρόμος του Μεταξιού.

Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Νεολαίας “Great Silk Way” είναι εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων από 28 κράτη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προώθησης και ενίσχυσης των θεσμών νεολαίας στις συμμετέχουσες χώρες, εντάσσεται και η διεξαγωγή του Συμβουλίου των Μελών (“Great Silk Way” Council of Members), στις 16-19 Ιουνίου 2014 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα αποφασιστεί το πλάνο δραστηριοτήτων και οι προτεραιότητες της οργάνωσης για τον επόμενο χρόνο.

Τα προηγούμενα Συμβούλια των Μελών φιλοξενήθηκαν στην Αστάνα του Καζακστάν (Νοέμβριος 2012) και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας (Μάιος 2013), ενώ τον Οκτώβρη του 2012 και το Δεκέμβρη του 2013 φιλοξενήθηκε στην Τουρκία το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, πρότεινε την διεξαγωγή του Συμβουλίου των Μελών στη Θεσσαλονίκη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, θέλοντας να συνδυάσει την χρονική ευκαιρία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και του τίτλου της πόλης ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και να αναδείξει την δυναμική της χώρας και της πόλης, εδικά σε θέματα νεολαίας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Azad Rahimov.

H εναρκτήρια εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό κατόπιν κράτησης θέσεως, λόγω περιορισμένου αριθμού καθισμάτων.

Οι εργασίες της 18ης και 19ης είναι ανοιχτές σε θεσμούς, φορείς και οργανώσεις νεολαίας, πολιτισμού και εθελοντισμού κατόπιν ενημέρωσης των διοργανωτών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων: http://www.gswyouth.org/, κα Aidanne Karimli, aydan.karimli@gswyouth.org και  http://unescoyouth.gr/, και Μπρόκου Μαρία maria.brokou@unescoyouth.gr

Θεσσαλονίκη-Υποψήφια πόλη για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014. Μια κίνηση που δείχνει πρόθεση να μπουν τα θέματα νεολαίας σε πρώτη προτεραιότητα και ταυτόχρονα στην πορεία μέχρι το 2014 να αναδειχθούν όλα τα θετικά και δυναμικά σημεία των νέων της πόλης μας.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η οργάνωσή μας συμμετέχει στην Επιτροπή Διεκδίκησης και μαζί με άλλους φορείς της κοινωνίας πολιτών της πόλης ετοιμάζουμε το πρόγραμμα και την πρόταση του Έτους.
Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα της πόλης και καλούμε όλους τους φίλους του Ομίλου μας να επισκεφθούν το www.thessaloniki2014.eu και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της μεγάλης προσπάθειας.
Καλή επιτυχία στη Θεσσαλονίκη !!!

Διεθνές Έτος Νεολαίας


με χαρά παρουσιάζουμε το ελληνικό φυλλάδιο του Διεθνούς Έτους Νεολαίας του ΟΗΕ. Την επιμέλεια του κειμένου του φυλλαδίου στα ελληνικά έκανε η οργάνωσή μας και είναι μια μικρή προσπάθεια για να μπορέσουμε να βάλουμε στην ελληνική ατζέντα τις προτεραιότητες του ΟΗΕ για τους νέους.

Το Διεθνές Έτος Νεολαίας είναι ένας ανοικτός διάλογος με τους νέους, τις κυβερνήσεις των κρατών και τον ΟΗΕ για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να εργαστούν για την ενίσχυση της προόδου, την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, την εξάλειψη των κοινωνικών δεινών. Από την ακραία φτώχεια και πείνα, τη μητρική και παιδική θνησιμότητα μέχρι την έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και η υποστήριξη των σχημάτων της κοινωνίας των πολιτών και των ενεργών πολιτών είναι πολύ σημαντική έτσι ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθεια αυτή του ΟΗΕ.

Το φυλλάδιο του Διεθνούς Έτους Νεολαίας τοποθετεί το περίγραμμα των προτεραιοτήτων όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά για όλο τον πλανήτη και είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε για να υποστηρίξουμε τόσο τις χώρες που το έχουν ανάγκη όσο και κύρια τους νέους. Με θέμα «Διάλογος και Αλληλοκατανόηση» το Έτος επιδιώκει να ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση ανάμεσα στις γενεές και να προωθήσει τα ιδεώδη της ειρήνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε πως θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά όλων μας.
Για να δείτε το ελληνικό φυλλάδιο τυο Διεθνούς Έτους Νεολαίας κάντε κλίκ στο παρακάτω: IYY_Greek_brochure_FINAL.

«ROOTS», Διεθνής Διάσκεψη σχετικά με την «Πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και την εκ νέου εμπορία ανθρώπων στην Ευρώπη».


Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και το Ευρωμεσογειακό Δίκτυο
Πρόληψης της Παράνομης Διακίνησης & Εμπορίας Νέων, συνδιοργανώνουν στα
πλαίσια του πανευρωπαϊκού προγράμματος «ROOTS», Διεθνή Διάσκεψη
σχετικά με την «Πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων και την εκ νέου εμπορία
ανθρώπων στην Ευρώπη».
Τα κύρια θέματα είναι:
– Η εμπορία γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση
– Μέθοδος προσέγγισης: Πρόληψη, Προστασία και Δίωξη
– Η εμπορία ανθρώπων και η περιφερειακή αλληλεξάρτηση για την πρόληψη,
προστασία και δίωξη στην Ευρώπη
– Στρατηγικές για την (επαν)ένταξη των θυμάτων εμπορίας. Δικτώση και
συνεργασία για την πρόληψη
– Ο ρόλος των τοπικών αρχών και κυβερνητικών αρχών
– Στρατηγικές για την πολιτική δράση της Κοινωνίας των Πολιτών
– Εκπαίδευση και έρευνα για την πρόληψη της εμπορίας.

Θα υπάρξουν πάνελ συζητήσεων, ομάδες εργασίας για το trafficing και
για την αντιμετώπιση του στη Β. Ελλάδα, δημιουργία δικτύου
συνεργασίας.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι  Ιταλία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Πολωνία, Αλβανία,
Ουκρανία.

Επειδή θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και ο αριθμός των συμμετεχόντων
είναι περιορισμένος, θα δοθεί προτεραιότητα στους εθελοντές μας. Έτσι,
μπορείτε αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή  στο
προσωπικό μου e-mail
alexpolitaki@unescoyouth.gr έως την Πέμπτη.

Κυριακή 28/11/2010
Ξενοδοχείο Holiday Inn, Μοναστηρίου 8
Έναρξη: 12:00
Λήξη: 17:00

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό σχετικά με το Διεθνές Έτος Νεότητας

Αρχίζει στις 12 Αυγούστου το Διεθνές Έτος Νεολαίας. Σήμερα ο Όμιλός μας έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας καλώντας τον να γίνει η χώρα μας πρωτοπόρος στον τομέα της νεολαίας τόσο υιοθετόντας τις αρχές και τις προτεραιότητες του Διεθνούς Έτους, όσο και εφαρμόζοντας μια πολιτική που θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα των προβλημάτων των νέων στη χώρα μας. Ζητάμε από όλους εσάς, τους φίλους και τα μέλη του Ομίλου μας να προσυπογράψετε την επιστολή αυτή στο http://www.petitiononline.com/unesco10/petition.html