You are currently viewing 3ο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες, Μπακού – Αζερμπαϊτζάν

3ο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες, Μπακού – Αζερμπαϊτζάν

300_28zILciR2sZ1Με αφορμή την ανακύρηξη της 21 Μαρτίου ως Παγκόσμιας ημέρας ποίησης από την UNESCO η Διεθνής Οργάνωση Νέων “Great Silk Way International Youth Union” και τα μέλη της διοργανώνουν το 3ο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες, δίνοντας την ευκαιρία σε νέες από τα 31 κράτη-μέλη να παρουσιάσουν τα έργα τους. Η ιδέα του εγχειρήματος αυτού, το οποίο υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι η διεξαγωγή του Φόρουμ να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κοινού χώρου για νέες και ταλαντούχες καλλιτέχνιδες με ένα μη- κοινότυπο υπόβαθρο, οι οποίες προέρχονται από τη γεωγραφική επικράτεια που κάλυπτε ο Δρόμος του Μεταξιού. Το φόρουμ θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αμοιβαία κατανόηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ζητήματα και τα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι νέοι και νέες καλλιτέχνες στις τοπικές κοινωνίες τους.

Μια ποιήτρια από κάθε κράτος-μέλος θα συμμετάσχει στο Φόρουμ, εκπροσωπώντας την χώρα και έχοντας μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστεί τις δημιουργίες της με τις άλλες ποιήτριες που προέρχονται από περιοχές που διέσχιζε ο Δρόμος του Μεταξιού. Ειδικοί προσκεκλημένοι, διάσημοι συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα θα κληθούν να παραστούν στην εκδήλωση και να παρακολουθήσουν τα νέα αυτά ταλέντα. Το Φόρουμ θα λάβει χώρα μεταξύ 26-29 Μαρτίου 2015, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και θα καλυφθούν τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή και διατροφή των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχουσες, εκτός από την παρουσίαση των ποιημάτων τους, θα λάβουν μέρος σε διάφορες συναντήσεις εργασίας (workshops), συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες θα συντονιστούν από ποιητές, ποιήτριες, συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες.

480710_394692077245924_11272015_nΗ γλώσσα εργασίας του φόρουμ θα είναι η Αγγλική. Ταυτόχρονη μετάφραση θα είναι διαθέσιμη, αλλά προτεραιότητα θα δοθεί σε ποιήτριες που ομιλούν την αγγλική γλώσσα. Τα ποιήματα μπορούν να παρουσιαστούν από την ποιήτρια στη μητρική της γλώσσα, παρ ‘όλα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από μια αγγλική μετάφραση στη συνέχεια, για να υπάρχει καλύτερη κατανόηση από το κοινό.
Οι συμμετέχουσες ποιήτριες θα λάβουν πιστοποιητικά συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα για την παρουσία τους στο φόρουμ.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης καλεί νέες ποιήτριες, ηλικίας 18-35 ετών να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διεθνές Φόρουμ για Νέες Ποιήτριες. Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στη διεύθυνση manoskalaintzis@unescoyouth.gr βιογραφικό τους σημείωμα στην αγγλική γλώσσα, δείγμα ποιημάτων τους, με ελεύθερη θεματική, συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση ότι αποτελούν πνευματικό τους έργο και δεν αποτελούν προϊόν λογοκλοπής ή αντιγραφής. Τα ποιήματα μπορούν να υποβληθούν στην Ελληνική γλώσσα, ωστόσο θα πρέπει να συνοδεύονται από μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και 08.02.2015!

**Για το ταξίδι στο Μπακού απαιτείται διαβατήριο και έκδοση βίζα.

 255219_394691647245967_918484214_n