You are currently viewing ENVI – Ενημερωτική εκδήλωση για αγρότες, 20/01/2014

ENVI – Ενημερωτική εκδήλωση για αγρότες, 20/01/2014

Στόχοι του Παραδοτέου 2.3.2., στο πλαίσιο της Δράσης 2.3. του Πακέτου Εργασίας ΠΕ2 «Πληροφόρηση και δημοσιότητα», ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των αγροτών της περιοχής του Δήμου Δέλτα, αναφορικά με το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Αξιού και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του Έργου «Τοπικές Κοινότητες σε Περιβαλλοντική Δράση» / «Local Communities in Environmental Action» και ακρωνύμιο ENVI και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007 – 2013».

Για την επίτευξη των στόχων της ενημέρωσης αποφασίσθηκε, κατόπιν προτάσεως του Δήμου Δέλτα, η πραγματοποίηση της προβλεπόμενης εκδήλωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Χαλάστρας, όπου και μας παραχωρήθηκε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των αγροτών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20/01/2014.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι παρευρισκόμενοι (αγρότες, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, φορέων και των δημοτικών αρχών) υπήρξαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Έργου «Τοπικές Κοινότητες σε Περιβαλλοντική Δράση» / «Local Communities in Environmental Action». Όπως ήταν αναμενόμενο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γνώριζαν ήδη το πρόβλημα, καθώς έρχονται σε επαφή με αυτό καθημερινά κατά την εκτέλεσης των αγροτικών τους δραστηριοτήτων.

Για την απόλυτη κατανόηση και εμπέδωση του Προγράμματος, η παρουσίαση εμπεριείχε οπτικοακουστικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Επιπλέον, διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με πλήθος ερωτήσεων, πολλαπλής επιλογής και σύντομης διατύπωσης, που όμως δεν έλαχε της απαραίτητης προσοχής, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατό να συγκεντρωθεί επαρκές ποσοτικό αλλά και ποιοτικό δείγμα, για την εξαγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων και κρίσεων. Ωστόσο παρακάτω, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης και ανάλυσης των δεδομένων που αποτυπώνονται, καθώς και την απόδοση της γενικότερης αντίληψης και αντιμετώπισης επί του ζητήματος όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.