You are currently viewing ENVI – Ενημερωτική εκδήλωση για αγρότες, 07/03/2014

ENVI – Ενημερωτική εκδήλωση για αγρότες, 07/03/2014

Στόχοι του Παραδοτέου 2.3.3., στο πλαίσιο της Δράσης 2.3. του Πακέτου Εργασίας ΠΕ2 «Πληροφόρηση και δημοσιότητα», ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων και του γενικού πληθυσμού της περιοχής του Δήμου Δέλτα, αναφορικά με το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Αξιού και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο του Έργου «Τοπικές Κοινότητες σε Περιβαλλοντική Δράση» / «Local Communities in Environmental Action» και ακρωνύμιο ENVI και το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007 – 2013».

Για την επίτευξη των στόχων της δράσης αυτής αποφασίσθηκε, η πραγματοποίηση της προβλεπόμενης εκδήλωσης σε σχετικό χώρο του Δήμου, όπου και μας παραχωρήθηκε η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των δημοτικών υπαλλήλων και του λοιπού ενδιαφερόμενου πληθυσμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου, δεδομένου ότι για τους κατοίκους της περιοχής επίκειται η υλοποίηση μιας μεγάλης ενημερωτικής δράσης, που θα σημάνει και την ολοκλήρωση του προγράμματος ENVI. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 07/03/2014.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, το παρευρισκόμενο κοινό υπήρξε ιδιαίτερα πρόθυμο να παρακολουθήσει την παρουσίαση του υλοποιούμενου προγράμματος ENVI. Μάλιστα, η παρουσία εκπροσώπων από ειδικευμένες οργανώσεις και προσώπων καταρτισμένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, στον τομέα της, είχε ιδιαίτερα θετική συμβολή στη συζήτηση που ακολούθησε.

Για την απόλυτη κατανόηση και εμπέδωση του Προγράμματος, η παρουσίαση εμπεριείχε οπτικοακουστικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε μετά την παρουσίαση, οι ειδικοί επί των ζητημάτων διαχείρισης υδάτινων πόρων έκριναν μάλλον θετικό το γεγονός ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησης του. Επεσήμαναν όμως, ότι οι εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν θα πρέπει να αποτελεί ευχολόγιο αλλά σαφή δέσμευση με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, με όλες τις κοινωνικοοικονομικές της προεκτάσεις. Γι’ αυτό το λόγο, έθεσαν εαυτώ στη διάθεση των αρχών που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση του εν λόγω προγράμματος.