You are currently viewing Νέα της UNESCO “Επικοινωνία & Πληροφόρηση” [Μάρτιος 2015]
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Νέα της UNESCO “Επικοινωνία & Πληροφόρηση” [Μάρτιος 2015]

Το Συνέδριο διαδικτύου 2015 συζητά τη νέα μελέτη της UNESCO για το διαδίκτυο
Η μελέτη ήταν το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας διαδικασίας διαβούλευσης που ακολούθησε την εντολή από 195 κράτη-μέλη της UNESCO για μια ολοκληρωμένη μελέτη σε θέματα που σχετίζονται με το Internet στο πλαίσιο της εντολής της UNESCO. Με την επωνυμία «συνδέοντας τις τελείες», η εκδήλωση παρείχε μια πλατφόρμα για να εξερευνήσουμε τα πορίσματα της μελέτης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την οριστικοποίησή του. Διαθέτει παρουσιάσεις από ένα ευρύ φάσμα ομιλητών από όλα τα μέρη του κόσμου.

http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/resources/news-and-in-focus-articles/all-news/news/netconference_2015_debates_new_unesco_study_on_the_internet/#.VSaW2pMXWxw

“Χτίζοντας την ψηφιακή ασφάλεια για τη δημοσιογραφία”
“Χτίζοντας την ψηφιακή ασφάλεια για τη δημοσιογραφία: μια έρευνα επιλεγμένων θεμάτων” είναι ο νέος τίτλος της τέταρτης έκδοσης της σειράς «ελευθερία στο διαδίκτυο» της UNESCO. Παράλληλα με την αυξανόμενη ψηφιοποίηση της δημοσιογραφίας, που φέρνει πρωτοφανή οφέλη τόσο για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές της δημοσιογραφίας, υπάρχουν ανησυχητικές τάσεις που έχουν προκύψει. Η δημοσίευση αυτή προσδιορίζει επομένως τουλάχιστον 12 ψηφιακές απειλές, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης ή αυθαίρετης ψηφιακής επιτήρησης, εντοπισμού θέσης, και το λογισμικό και το υλικό εκμεταλλεύεται χωρίς τη γνώση του στόχου.

Κατά την εξέταση των περιπτώσεων παγκοσμίως, η δημοσίευση αυτή χρησιμεύει ως πόρος για μια σειρά από παράγοντες. Με λίγα λόγια, επιτηρεί τις εξελισσόμενες απειλές, και αξιολογεί προληπτικά, προστατευτικά και προληπτικά μέτρα. Αυτό δείχνει ότι η ψηφιακή ασφάλεια για τη δημοσιογραφία περιλαμβάνει, αλλά και ξεπερνά την τεχνική διάσταση. Η δημοσίευση αυτή παρέχει επίσης μια επισκόπηση των παραγόντων και των πρωτοβουλιών που εργάζονται για την αντιμετώπιση ψηφιακή ασφάλεια, καθώς και τον εντοπισμό των κενών στις γνώσεις που απαιτούν για την ευαισθητοποίηση.

http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/resources/news-and-in-focus-articles/all-news/news/building_digital_safety_for_journalism_unesco_launches_a_new_publication/#.VSaXGZMXWxw