You are currently viewing Πρόγραμμα “Innovative Tools for Peace Education”, Κίεβο, Ουκρανία

Πρόγραμμα “Innovative Tools for Peace Education”, Κίεβο, Ουκρανία

Νέο Πρόγραμμα Erasmus+ στο Κίεβο της Ουκρανίας, 29 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2015, με τίτλο: “Innovative Tools for Peace Education”!

Το πρόγραμμα επιδιώκει να:
– εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη χρήση καινοτόμων εργαλείων για την παιδαγωγική της ειρήνης,
– προωθήσει τις καλές πρακτικές στον τομέα της απασχόλησης των νέων,
– προάγει την “Ανατολική Συνεργασία” μεταξύ Ε.Ε. και Ουκρανίας στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών και της απασχόλησης των νέων,
– ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στις οργανώσεις νεολαίας των κρατών μελών της Ε.Ε. και της Ουκρανίας, κ.α.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πολυεπίπεδη και θα βασίζεται στην ομαδική εργασία και στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Θα προάγει τη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και θα στηρίζεται στη βιωματική και τη μη-τυπική μάθηση.

Το πρόγραμμα “Innovative Tools for Peace Education” αποτελεί μια πρωτοβουλία της οργάνωσης “Crossing Borders” που εδρεύει στη Δανία και αποτελεί τον επικεφαλής του προγράμματος. Φορέας υποδοχής και υλοποίησης θα είναι η οργάνωση “Rodyna” που εδρεύει στο Κίεβο της Ουκρανίας. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν νέοι από την Αρμενία, τη Δανία, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή θα οργανωθεί από τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης. Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής για 3 άτομα (ηλικίας 18+). Απαραίτητη προϋπόθεση η πολύ καλή γνώση αγγλικών. Θα μετρήσει θετικά η συνάφεια του αντικειμένου του προγράμματος με το γνωστικό αντικείμενο ή τα ενδιαφέροντα των αιτούντων.

Kαλύπτεται εξ’ ολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή, καθώς και τα οδοιπορικά έξοδα μέχρι το ποσό των 260 ευρώ. Υπάρχει ένα προκαθορισμένο κόστος συμμετοχής από το πρόγραμμα, που ανέρχεται στα 20 ευρώ και θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό αποζημίωσης για τα μεταφορικά έξοδα που θα λάβει ο κάθε συμμετέχοντας.

Για τον αναλυτικό οδηγό του προγράμματος και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε αποστείλετε τα εξής, αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email:
– βιογραφικό (κατά προτίμηση μορφή europass),
– σύντομο motivation letter (κατά προτίμηση στα αγγλικά).
Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο stefanoskatsoulis@unescoyouth.gr μέχρι τις 23 Απριλίου 2015!

air-balloon-flight-over-kiev-ukraine-1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA _Top_view_of_Kiev_069657_