You are currently viewing Νέα της UNESCO “Φυσικές Επιστήμες & Περιβάλλον” [Μάρτιος 2015]
ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα της UNESCO “Φυσικές Επιστήμες & Περιβάλλον” [Μάρτιος 2015]

UNESCO-IHP στο 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό – Νερό για το μέλλον μας
Το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό είναι η μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση που προωθεί ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο . Πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια σε συνεργασία με ιθύνοντες από όλες τις περιοχές του κόσμου ,δίνοντας λύσεις και τεχνογνωσία γύρω από το νερό. Από το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό η UNESCO – Διεθνές Υδρολογικό Πρόγραμμα (IHP) συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο σε τομείς όπως η διασυνοριακή διαχείριση επιφανειακών και υπόγειων υδάτινων πόρων, οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, η διαχείριση οικοσυστημάτων, η ποιότητα, η ρύπανση και η εκπαίδευση για το νερό. Από τον Απρίλιο 12-18 ,2015 το 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό «Νερό για το μέλλον μας» θα φιλοξενηθεί από τη Δημοκρατία της Κορέας και θα λάβει χώρα στο Daegu και Gyeongbuk.
Πηγή: http://en.unesco.org/events/unesco-ihp-7th-world-water-forum-water-our-future

Περιβαλλοντική Αλλαγή και Κοινωνία
Πριν από τη διάσκεψη του 2015 «Paris Climat», η UNESCO και η πανεπιστημιούπολη της Λατινικής Αμερικής Sciences Po διοργανώνουν μια εβδομάδα αφιερωμένη στην περιβαλλοντική αλλαγή και την κοινωνία, που θα πραγματοποιηθεί στο Πουατιέ στη Γαλλία, 23-27 Μαρτίου 2015.Το συμπόσιο θα κινηθεί γύρω από τέσσερις άξονες: γνώση, φαντασία, προσαρμογή, και διακυβέρνηση. Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει πολίτες και ιδιαίτερα νέους.

Πηγή: http://en.unesco.org/events/environmental-change-and-society

Έκθεση για την Παγκόσμια Ανάπτυξη Νερού σε Νέο Δελχί
Ο πλανήτης αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα στην παροχή νερού , αν δεν βελτιωθεί δραστικά η διαχείριση αυτού του πολύτιμου πόρου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Έκθεση Ανάπτυξης Νερού του 2015 των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου στο Νέο Δελχί (Ινδία), εγκαίρως για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου). Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό μας υπενθυμίζει τη σημασία της πρόσβασης σε επαρκή ποσότητα ασφαλούς νερού για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό.

Πηγή: http://www.unesco.org/new/en/media-services/single-view/news/launch_of_the_world_water_development_report_in_new_delhi/#.VSfgJvmsVqV