You are currently viewing Διημερίδα «Όλα τα παιδιά διαφορετικά και όλα ίσα στο σχολείο»

Διημερίδα «Όλα τα παιδιά διαφορετικά και όλα ίσα στο σχολείο»

 

«Όλα τα παιδιά διαφορετικά και όλα ίσα στο σχολείο» είναι ο τίτλος της διημερίδας που διοργανώνουν τα Τμήματα Νομικής και Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα θρησκευτικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα όλων των παιδιών, τα παιδιά πρόσφυγες στα σχολικά θρανία μετά τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τα «διαφορετικά» παιδιά αλλά και οι παρεμβάσεις οργανώσεων που ασχολούνται με δικαιώματα παιδιών είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διημερίδα.

Οι εισηγήσεις της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν από πανεπιστημιακούς καθηγητές που εξειδικεύονται στα προαναφερόμενα θέματα, από εκπαιδευτικούς που έχουν εργαστεί και εργάζονται ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) στις δομές φιλοξενίας ή στον αστικό ιστό, καθώς και από εκπροσώπους οργανώσεων και ΜΚΟ.

Η οργανωτική επιτροπή της διημερίδας αποτελείται από την Αν. Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Έχω δικαιώματα στο σχολείο», Λίνα Παπαδοπούλου, την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Ελένη Χοντολίδου και τον Ερευνητή και Υπ. Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στέφανο Κατσούλη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν e-mail στο: hodol@edlit.auth.gr μέχρι τις 23 Μαΐου 2018.

Ώρες διεξαγωγής της διημερίδας:

17:00 -21:00, την Παρασκευή 25 Μαΐου

10:00-13.:30, το Σάββατο 26 Μαΐου

Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας.