You are currently viewing Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου – Παρουσίαση του www.infoyouth.gr

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου – Παρουσίαση του www.infoyouth.gr

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 τη νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για θέματα νεολαίας www.infoyouth.gr Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο Kinissi Palace, Εγνατίας 41 στις 13:00.

Η πλατφόρμα αυτή φιλοδοξεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πληροφόρηση των νέων στην Ελλάδα με την απουσία ενός κεντρικού ενημερωτικού portal αλλά και την πολυδιάσπαση των πληροφοριών για θέματα νεολαίας σε πάνω από 30 φορείς και υπηρεσίες του δημόσιου, του ιδιωτικού αλλά και του κοινωνικού τομέα με πρακτικό αποτέλεσμα οι νέοι να μην έχουν το σύνολο της εικόνας αλλά κύρια να μην έχουν εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και τις ανακοινώσεις για θέματα που τους αφορούν.

Η πλατφόρμα www.infoyouth.gr θα συλλέγει σε καθημερινή βάση πληροφορίες για:

– ανταλλαγές νέων
– συνέδρια
– σεμινάρια
– εθελοντικές δράσεις
– υποτροφίες
– διαγωνισμούς
– νεανικές πρωτοβουλίες
– προγράμματα για νέους
– νεανικά βραβεία
– εκπαιδευτικά προγράμματα
– on line μαθήματα και εκπαιδευτικές δράσεις
– εργαστήρια
– καλοκαιρινές δραστηριότητες

Οι πληροφορίες θα αφορούν δράσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, θα παρέχονται δωρεάν και στα Ελληνικά και Αγγλικά. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το κενό της πληροφόρησης ενώ παράλληλα να παρουσιάσουμε τις δυνατότητες συμμετοχής που έχουν οι νέοι σήμερα.

Η δράση www.infoyouth.gr είναι ενταγμένη στο έργο “ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ” και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας – Θράκης.