You are currently viewing Συνάντηση νέων φοιτητών και youth workers από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση νέων φοιτητών και youth workers από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη

Στις 18 & 19 Οκτώβρη 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών και youth workers από την ΠΓΔΜ στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Νέοι φοιτητές Διεθνών Σπουδών, Υπολογιστών και Ρομποτικής ενημερώθηκαν για τα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, επισκέφτηκαν το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου και ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σχετικά με τη Νεολαία. Ακόμη, πληροφορήθηκαν για τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία. Ο Όμιλος μας ενθαρρύνει τις δράσεις ανταλλαγής καλών πρακτικών με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε διμερές επίπεδο στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το γραφείο των Σκοπίων του Γερμανικού Ιδρύματος Friedrich Ebert, ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και το Youth Alliance Krusevo συνεργάζονται στενά από το 2010 όταν ξεκίνησαν το πρώτο διμερές πρόγραμμα με τίτλο ‘Contacts for the Common Future’ με στόχο να φέρουν κοντά τους πολίτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για την κατάρριψη στερεοτύπων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και σχέσεων συνεργασίας. Στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας τους,
οι τρεις φορείς εγκαινίασαν από το καλοκαίρι του 2018 μια νέα πρωτοβουλία με βασικό στόχο να έρθουν πιο κοντά νέοι και φορείς νεολαίας με έμφαση στις οι ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο κρατών.