You are currently viewing Πρόσκληση σε focus groups – “Infoyouth.gr”

Πρόσκληση σε focus groups – “Infoyouth.gr”

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης σας καλεί να συμμετάσχετε στα 3 focus groups (ομάδα εστίασης):

  • την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρες 10:00-12:00 στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης – για μαθητές ηλικίας 13-17 ετών.
  • την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρες 14:00-16:00 στον χώρο του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου περιβαλλοντικών και κοινωνικών ερευνών (Ίωνος Δραγούμη 24, 3ος όροφος) – για φοιτητές δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.
  • την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρες 14:00-16:00 στον χώρο του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου περιβαλλοντικών και κοινωνικών ερευνών (Ίωνος Δραγούμη 24, 3ος όροφος) – για νέους δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο εγχείρημα του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης και παροχής πληροφοριών για νέους, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ήδη από τις αρχές Απριλίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημιουργείται στο πλαίσιο του έργου “Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη”. Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης και προώθησης των δράσεων και των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, των πολιτικών και των προγραμμάτων για νέους από εθνικές, ευρωπαϊκές ή διεθνείς υπηρεσίες οι οποίες θα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας από 13 έως 30 ετών.

Στην πλατφόρμα αυτή θα συλλέγονται πληροφορίες για: δράσεις, καλές πρακτικές, προγράμματα, εκδηλώσεις, πρακτική άσκηση – εργασία, προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης και γνωστοποίησης των φορέων (ΜΚΟ, σύλλογοι, νεανικά σχήματα κ.α.) της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υπηρεσιών που αναπτύσσουν στρατηγικές και δράσεις για τη νεολαία. Η ενημέρωση θα καλύπτει τους εξής θεματικούς άξονες: νεολαία, πολιτισμός, ανθρώπινα Δικαιώματα, τεχνολογία, περιβάλλον, εκπαίδευση.

Η πλατφόρμα θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση από τοπικές, εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτογενείς πηγές πληροφόρησης στον τομέα της νεολαίας και θα προσφέρει υπηρεσίες σε τρία επίπεδα: 1) παρουσίαση μέσω του portal που θα συνιστά η πλατφόρμα, 2) περιληπτική παρουσίαση των καταχωρήσεων σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και 3) δημιουργία μηνιαίου newsletter που θα περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές από τις επερχόμενες δράσεις και θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε λίστα εγγεγραμμένων νέων ενδιαφερόμενων, αλλά και φορέων που ασχολούνται με τα θέματα νεολαίας (Δήμοι, πανεπιστήμια, κρατικοί και μη κυβερνητικοί φορείς).

Στο πλαίσιο των focus groups οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιδέα και τον στόχο του εγχειρήματος και να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο. Αναμένεται να ζητηθεί η συμβολή τους, μέσω σχολίων, παρατηρήσεων και προτάσεων που θα ληφθούν υπόψη και θα οδηγήσουν στην βελτίωση της πλατφόρμας καθιστώντας την πιο εύχρηστη για τους νέους.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα εστίασης (περί τα 15 άτομα) θα δοθεί πιστοποιητικά συμμετοχής.