You are currently viewing Εκλογή Έλληνα Αντιπροέδρου στη διεθνή ένωση νεολαίας «Great Silk Way»

Εκλογή Έλληνα Αντιπροέδρου στη διεθνή ένωση νεολαίας «Great Silk Way»

Πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Μαΐου 2019 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν η Γενική Συνέλευση της διεθνούς ένωσης νεολαίας Great Silk Way – International Youth Organisation (https://gswyouth.org). Ενός οργανισμού νεανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθνικών συμβουλίων νεολαίας και κυβερνητικών φορέων υπεύθυνων για θέματα νεολαίας.

Το Great Silk Way είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στο είδος του μια και φέρνει στο ίδιο τραπέζι εκπροσώπους νεολαίας από την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, από την Κίνα και τις Αραβικές χώρες μέχρι τις χώρες της Ε.Ε. Λειτουργεί από το 2012 με έδρα το Μπακού και έχει ως στόχο τον συντονισμό νεανικών οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη της κοινής ιστορίας και πολιτισμού των χωρών του δρόμου του μεταξιού.

Ο Γιώργος – Άγγελος Παπαϊωάννου, μέλος του ΔΣ του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης που είναι η μοναδική Ελληνική νεανική οργάνωση που συμμετέχει στο Great Silk Way εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος για τα επόμενα τρία χρόνια με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή μια και η εκλογή του Γιώργο – Άγγελου Παπαϊωάννου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η Ελληνική κοινωνία των πολιτών έχει αξιόλογα στελέχη που μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα σε διεθνή δίκτυα και οργανώσεις ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα η Ελληνική νεανική ατζέντα, οι καλές πρακτικές και οι δράσεις των Ελληνικών νεανικών οργανώσεων να γίνουν γνωστές σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης είναι ιδρυτικό μέλος του Great Silk Way και κατά τα πρώτα 3 έτη της λειτουργίας του, η Μαρία Μπρόκου, τ. Αντιπρόεδρος ΔΣ του Ομίλου μας, θήτευσε ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού Great Silk Way.