You are currently viewing Διεθνές Έτος Νεολαίας

Διεθνές Έτος Νεολαίας


με χαρά παρουσιάζουμε το ελληνικό φυλλάδιο του Διεθνούς Έτους Νεολαίας του ΟΗΕ. Την επιμέλεια του κειμένου του φυλλαδίου στα ελληνικά έκανε η οργάνωσή μας και είναι μια μικρή προσπάθεια για να μπορέσουμε να βάλουμε στην ελληνική ατζέντα τις προτεραιότητες του ΟΗΕ για τους νέους.

Το Διεθνές Έτος Νεολαίας είναι ένας ανοικτός διάλογος με τους νέους, τις κυβερνήσεις των κρατών και τον ΟΗΕ για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να εργαστούν για την ενίσχυση της προόδου, την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, την εξάλειψη των κοινωνικών δεινών. Από την ακραία φτώχεια και πείνα, τη μητρική και παιδική θνησιμότητα μέχρι την έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και η υποστήριξη των σχημάτων της κοινωνίας των πολιτών και των ενεργών πολιτών είναι πολύ σημαντική έτσι ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθεια αυτή του ΟΗΕ.

Το φυλλάδιο του Διεθνούς Έτους Νεολαίας τοποθετεί το περίγραμμα των προτεραιοτήτων όχι μόνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά για όλο τον πλανήτη και είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούμε για να υποστηρίξουμε τόσο τις χώρες που το έχουν ανάγκη όσο και κύρια τους νέους. Με θέμα «Διάλογος και Αλληλοκατανόηση» το Έτος επιδιώκει να ενθαρρύνει τον διάλογο και την κατανόηση ανάμεσα στις γενεές και να προωθήσει τα ιδεώδη της ειρήνης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε πως θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά όλων μας.
Για να δείτε το ελληνικό φυλλάδιο τυο Διεθνούς Έτους Νεολαίας κάντε κλίκ στο παρακάτω: IYY_Greek_brochure_FINAL.