You are currently viewing Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cut the Distance” στην περιοχή Cassino της Ιταλίας, 21-28 Οκτωβρίου 2013

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cut the Distance” στην περιοχή Cassino της Ιταλίας, 21-28 Οκτωβρίου 2013

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cut the Distance” στην περιοχή Cassino, στην Ιταλία, 21-28 Οκτωβρίου 2013. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην ιδέα της πολυπολιτισμικότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι να καταρριφθούν κλασικά στερεότυπα και προκαταλήψεις που συναντώνται στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική ένταξη και τη συμμετοχή των νέων. Κατά τη διάρκεια των ημερήσιων δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν δεξιότητες και θα λάβουν ενημέρωση σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ιδέα της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού των πολιτισμών και θρησκειών. Επίσης, μέσω των δράσεων, θα μάθουν πως μπορούν να ασχοληθούν και προωθήσουν θέματα ποικιλομορφίας και πολυπολιτισμικότητας, πως θα κατανοήσουν άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρο και πως, μέσω της κοινωνικής και προσωπικής τους δράσης, μπορούν να βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη αυτών των ατόμων στις τοπικές κοινωνίες. Θα μάθετε πώς να ασχοληθεί με την ποικιλομορφία, πώς να καταλάβει τους ανθρώπους με διάφορους πολιτιστικό υπόβαθρο και να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εξερευνήσουν την πραγματικότητα της περιθωριοποίησης, της μισαλλοδοξίας και την επιρροή που αυτές ασκούν στην κοινωνική καθημερινότητά μας. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τους πρακτικούς τρόπους και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τα σχετιζόμενα με τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία φαινόμενα, βοηθώντας στην οικοδόμηση τοπικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς.

Η προσέγγιση των παραπάνω θεσμών και διαδικασιών θα είναι πολυεπίπεδη, με ομαδική εργασία,ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, βασισμένη στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και στη βιωματική μάθηση.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με 6 άτομα, 3 αγόρια και 3 κορίτσια, εκ των οποίων τα πέντε (5)άτομα θα είναι ηλικίας 18-25 ετών και ένα (1) άτομο, ως αρχηγός, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η/ο αρχηγός της αποστολής θα κληθεί να λάβει μέρος και στην προπαρασκευαστική συνάντηση 15-18 Σεπτεμβρίου 2013.

Καλύπτεται εξολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή καθώς και το 70% του κόστους μετάβασης.

cassino

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την προπαρασκευαστική συνάντηση, όπου θα λάβει μέρος ένα (1) άτομο ως αρχηγός, καλύπτεται η διαμονή και η διατροφή και το 100% του κόστους μετάβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό και τους λόγους που θέλετε να λάβετε μέρος,  αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο maria.brokou@unescoyouth.gr μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013.