You are currently viewing Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cultural Rainbow” στην περιοχή του Ερζουρούμ, στην Τουρκία, το Νοέμβριο.

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cultural Rainbow” στην περιοχή του Ερζουρούμ, στην Τουρκία, το Νοέμβριο.

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cultural Rainbow” στην περιοχή του Ερζουρούμ, στην Τουρκία, το Νοέμβριο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής βασισμένο σε βασικά στοιχεία πολιτισμού και τέχνης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τονωθούν οι αξίες της αλληλεγγύης, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της πολιτιστικής ποικιλομορφίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Το πρόγραμμα θα έχει τρεις βασικές παραμέτρους πάνω στις οποίες θα κινηθεί. Το τραγούδι, το θέατρο και τον χορό. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους χορογραφία, αλλά και να προετοιμάσουν ένα μικρό θεατρικό έργο και ένα μουσικό κομμάτι, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος παράστασης που θα παρουσιαστεί μπροστά στο τοπικό κοινό.

Η προσέγγιση των παραπάνω θεσμών και διαδικασιών θα είναι πολυεπίπεδη, με ομαδική εργασία,ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, βασισμένη στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και στη βιωματική μάθηση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα εργαλεία του χορού, του τραγουδιού και του θεάτρου.

 

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με 6 άτομα, 3 αγόρια και 3 κορίτσια, εκ των οποίων τα πέντε (5)άτομα θα είναι ηλικίας 18-25 ετών και ένα (1) άτομο, ως αρχηγός, ανεξαρτήτου ηλικίας. Η/ο αρχηγός της αποστολής θα κληθεί να λάβει μέρος και στην προπαρασκευαστική συνάντηση 11-13 Σεπτεμβρίου 2013. Το κυρίως πρόγραμμα θα λάβει χώρα το Νοέμβριο του 2013 και οι ημερομηνίες του θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια της προπαρασκευαστικής συνάντησης του Σεπτέμβρη.

 images

Καλύπτεται εξολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή καθώς και το 70% του κόστους μετάβασης.

Για την προπαρασκευαστική συνάντηση, όπου θα λάβει μέρος ένα (1) άτομο ως αρχηγός, καλύπτεται η διαμονή και η διατροφή και το 100% του κόστους μετάβασης.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα με σχετικό υπόβαθρο στο χορό, το θέατρο ή το τραγούδι. Ωστόσο, οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να έχει θέληση, όρεξη και ταλέντο να προετοιμαστεί για το εν λόγω πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό και τους λόγους που θέλετε να λάβετε μέρος,  αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο maria.brokou@unescoyouth.gr μέχρι τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013.