You are currently viewing Νέο Πρόγραμμα με τίτλο “Active Citizensip, European Parliament Elections and Youth”, στην πόλη Muş της Τουρκίας 21-28/10/2013

Νέο Πρόγραμμα με τίτλο “Active Citizensip, European Parliament Elections and Youth”, στην πόλη Muş της Τουρκίας 21-28/10/2013

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Active Citizensip, European Parliament Elections and Youth” στην στην πόλη Muş της Τουρκίας, 21-28 Οκτωβρίου 2013.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την προώθηση και την ενδυνάμωση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και για την μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η εμβάθυνση της κατανόησης της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και των καθοριστικών παραγόντων που συμβάλλουν και επηρεάζουν αυτήν. Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στη σημασία των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της συμμετοχής της νεολαίας σε αυτές, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική τους συμμετοχή και συμβάλλουν με τη σειρά τους στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προσέγγιση των παραπάνω θεσμών και διαδικασιών θα είναι πολυεπίπεδη, με ομαδική εργασία,ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, βασισμένη στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και στη βιωματική μάθηση.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με 2 άτομα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Καλύπτεται εξολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή καθώς και το 70% του κόστους μετάβασης.

safe_image

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό και τους λόγους που θέλετε να λάβετε μέρος,  αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο maria.brokou@unescoyouth.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.