You are currently viewing Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cultures Crashing”  στην στην πόλη της Kokkola, στη Φινλανδία, 15-23 Ιανουαρίου 2014.

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Cultures Crashing” στην στην πόλη της Kokkola, στη Φινλανδία, 15-23 Ιανουαρίου 2014.

Νέο πρόγραμμα με τίτλο Cultures Crashing”  στην στην πόλη της Kokkola, στη Φινλανδία, 15-23 Ιανουαρίου 2014.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική που αφορά στην πολυπολιτισμικότητα, την κατανόηση και τη διαχείριση των πολιτισμικών διαφορών και συνηθειών.

Καθώς οι πολίτες του κόσμου συνδέονται όλο και συχνότερα μεταξύ τους, λόγω της παγκοσμιοποιημένης σύγχρονης διεθνούς σκηνής, τα άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο καλούνται να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους σε καθημερινή βάση. Η προσπάθεια για ενσωμάτωση σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και η καθημερινή επικοινωνία μεταξύ ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, συχνά φέρνει στην επιφάνεια εντάσεις, αντιθέσεις και συγκρούσεις καθώς προκύπτουν διαφορές στις αξίες και στους τρόπους σκέψης. Οι συγκρούσεις αυτές, είτε μικρές είτε μεγάλες σε ένταση, δεν παύουν να υπάρχουν και μάλιστα, δεν μπορούν να αποφευχθούν. Γι’ αυτό, ο στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες και να εφοδιαστούν με την κατάλληλη μεθοδολογία και με καινοτόμα εργαλεία, ώστε να δώσουν προσοχή στις πολιτισμικές διαφορές και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις εντάσεις και τις συγκρούσεις που θα προκύψουν από αυτές, στην καθημερινή ζωή, τον εργασιακό χώρο και την γενικότερη κοινωνική ζωή.

 

Στο πλαίσιο αυτό, 30 συμμετέχοντες από 10 διαφορετικές χώρες θα συναντηθοkokkola_024ύν στην πόλη της Kokkola για να εκπαιδευθούν και να ενημερωθούν στις παραπάνω θεματικές.

Η προσέγγιση των παραπάνω θεσμών και διαδικασιών θα είναι πολυεπίπεδη, με ομαδική εργασία, προσομοιώσεις καταστάσεων, επισκέψεις σε τοπικές οργανώσεις, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, βασισμένη στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και στη βιωματική μάθηση.

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με 3 άτομα,άνω των 18 ετών.

Καλύπτεται εξολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή καθώς και το 70% του κόστους μετάβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό και τους λόγους που θέλετε να λάβετε μέρος,  αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο maria.brokou@unescoyouth.gr μέχρι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013.

 

213

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την παρούσα ανάρτηση προέρχονται από την επίσημη σελίδα της πόλης Kokkola: https://www.kokkola.fi/en_GB/