You are currently viewing 3ο Συμβούλιο των Μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Νεολαίας “Great Silk Way”

3ο Συμβούλιο των Μελών της Διεθνούς Οργάνωσης Νεολαίας “Great Silk Way”

cropped-Header_Great-Silk-Way_UNESCO.jpg

Η “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014”, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Νεολαίας “Great Silk Way International Youth Union”  και τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, φιλοξενεί το 3ο Συνέδριο των Μελών της οργάνωσης “Great Silk Way”.

Η οργάνωση “Great Silk Way”, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά το πέρας των εργασιών του ομώνυμου συνεδρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκε μια νέα δυναμική προσπάθεια ένωσης των νεολαιών των χωρών που διέσχιζε ο Δρόμος του Μεταξιού.

Μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Νεολαίας “Great Silk Way” είναι εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων από 28 κράτη της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προώθησης και ενίσχυσης των θεσμών νεολαίας στις συμμετέχουσες χώρες, εντάσσεται και η διεξαγωγή του Συμβουλίου των Μελών (“Great Silk Way” Council of Members), στις 16-19 Ιουνίου 2014 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα αποφασιστεί το πλάνο δραστηριοτήτων και οι προτεραιότητες της οργάνωσης για τον επόμενο χρόνο.

Τα προηγούμενα Συμβούλια των Μελών φιλοξενήθηκαν στην Αστάνα του Καζακστάν (Νοέμβριος 2012) και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας (Μάιος 2013), ενώ τον Οκτώβρη του 2012 και το Δεκέμβρη του 2013 φιλοξενήθηκε στην Τουρκία το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης, πρότεινε την διεξαγωγή του Συμβουλίου των Μελών στη Θεσσαλονίκη, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, θέλοντας να συνδυάσει την χρονική ευκαιρία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και του τίτλου της πόλης ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και να αναδείξει την δυναμική της χώρας και της πόλης, εδικά σε θέματα νεολαίας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα παραστεί ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Azad Rahimov.

H εναρκτήρια εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό κατόπιν κράτησης θέσεως, λόγω περιορισμένου αριθμού καθισμάτων.

Οι εργασίες της 18ης και 19ης είναι ανοιχτές σε θεσμούς, φορείς και οργανώσεις νεολαίας, πολιτισμού και εθελοντισμού κατόπιν ενημέρωσης των διοργανωτών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων: http://www.gswyouth.org/, κα Aidanne Karimli, aydan.karimli@gswyouth.org και  http://unescoyouth.gr/, και Μπρόκου Μαρία maria.brokou@unescoyouth.gr