Θεματική: Εκπαίδευση

10847827_812644645461321_6224404379760574961_n H Βασιλεία Βάσσου είναι 22 χρονών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Έχει κάνει Erasmus στη Gent στο Βέλγιο το χειμερινό εξάμηνο 2013-2014. Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα στο Βέλγιο. Από τα τέλη Νοεμβρίου είναι ασκούμενη στον Όμιλο Unesco Νέων Θεσσαλονίκης στη θεματική “Εκπαίδευση”. Μητρική της γλώσσα είναι τα ελληνικά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις Ολλανδικών.

Δημοσιεύσεις:

Συνέντευξη του Τσαβδάρη Ευάγγελου. Θέμα: «Οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες», πρόκειται να δημοσιευθεί στο Support Center for Inclusive Higher Education in Ghent, Belgium (SIHO’s) Newsletter κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Ανακοινώσεις σε συνέδρια:

• Βάσιου, Α., Βάσσου, Β., & Χουϊαρίδου, Σ. (15-19/5/2013). Ικανοποίηση από τη σχολική ζωή και συναίσθημα εφήβων μαθητών/τριών: Σύνδεση με τη γενική ικανοποίηση από τη ζωή τους. 14ο Πανελλήνιο συνέδριο ψυχολογικής έρευνας: Η Ψυχολογία σε κρίσιμους καιρούς. Αλεξανδρούπολη.

• Βάσσου, Β., Φίστα, Ε., (31/10-1/11/2014). Η ελληνική γλώσσα ως δεύτερη στο Βέλγιο: Οι στάσεις και προτάσεις των μαθητών/τριών και των γονέων. Η ελληνική γλώσσα σε πολύγλωσσα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα: διδακτικές και κοινωνιογλωσσολογικές προσεγγίσεις, Αλεξανδρούπολη.

• Βάσιου, Α., Δράμαλη, Ε., Βάσσου, Β., Κίνητρα και στρατηγικές εκμάθησης της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας: Ατομικές διαφορές μεταξύ μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης. 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα», 28-30/11/2014, Φλώρινα.

• NGOs from UK, Hungary and Greece., “Youth Against Extremism”. Open conference in terms of Thessaloniki European Youth Capital 2014, 11/12/2014, City Hall, Thessaloniki.

 

Θεματική: Πολιτισμός

11029788_10153095491446894_1550464919_oΗ Μαρία Αθανασίου είναι 26 χρονών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Κατεύθυνση: Ευρωπαϊκών Σπουδών, Ειδίκευση: Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές, 2011) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Τέχνη, το Δίκαιο και την Οικονομία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (MA in Art, Law and Economy, 2014). Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Διεθνές Κέντρο Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Newcastle upon Tyne, ενώ έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Νεοελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γενεύης (2011-2013). Είναι κάτοχος πτυχίου Πιάνου, Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Υπήρξε ασκούμενη της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2012-2014) συμβάλλοντας στην ερευνητική και βιβλιογραφική της δραστηριότητα, τη συλλογή και μετάφραση κειμένων της UNESCO και άλλων διεθνών οργανισμών σχετικά με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και έχει συμμετάσχει στο Foreign National Student Internship Program (FNSIP) του Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη (2014).

Έχει λάβει μέρος σε διάφορα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, μεταξύ των οποίων το MOOC του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard με τίτλο “The Ancient Greek Hero in 24 hours”(2014-2015), το σεμινάριο μουσικής θεωρίας με τον Dr. Jason Raynovich του Chicago State University (2009), το σεμινάριο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού με τον σολίστα Markus Stockhausen (2010), το Διεθνές Συνέδριο «Καλλιέργεια της Μουσικής Τέχνης στην Ελλάδα της Ευρώπης» (2009) και το πρώτο Φόρουμ Στρατηγικής και Διπλωματίας που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ιωάννης Καποδίστριας» με τη στήριξη της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου/ΑΔΙΣΠΟ και του Στρατηγείου NRDC/GR (2013), ενώ έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια ψυχολογίας στο City College του Πανεπιστημίου του Sheffield (2009). Ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (2014), στο Συμπόσιο διδακτορικών φοιτητών και νέων ερευνητών του ΕΛΙΑΜΕΠ (2014) και στο 30ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση της ISME (2012).

Βασικό πεδίο ενδιαφέροντός της είναι η Νεοελληνική μελοποιημένη ποίηση και η συνεισφορά της στο διαπολιτισμικό διάλογο, η πολιτιστική κληρονομιά και η προστασία των πολιτιστικών αγαθών, όπως επίσης τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και τα πολιτιστικά δικαιώματα των αυτοχθόνων. Έχει υπάρξει εθελόντρια της καλλιτεχνικής-παιδαγωγικής ομάδας «Σχεδία στην Πόλη» και έχει συμμετάσχει σε καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας (2010) που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Είναι μέλος του Ομίλου UNESCO Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME).
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Δημοσιεύσεις:

“Modern Greek Poetry set to music: a cultural diplomat?”
Ανακοίνωση. International academic Congress of the European Society of Modern Greek Studies (EENS), Continuities, Discontinuities, Ruptures in the Greek World (1204 – 2014): Economy, Society, History, Literature. 2-5 Οκτωβρίου 2014, Θεσσαλονίκη. Πρακτικά Συνεδρίου (υπό δημοσίευση).
Ηλεκτρονική δημοσίευση: http://www.eens.org/EENS_congresses/2014/athanassiou_maria.pdf 

Ανακοινώσεις σε συνέδρια:

• «Η ελληνική μελοποιημένη ποίηση ως φορέας πολιτιστικής διπλωματίας» – Ανακοίνωση.
Ανακοίνωση: “The Greek poetry set to music as a vehicle of cultural diplomacy”.
Συμπόσιο διδακτορικών φοιτητών και νέων ερευνητών. Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και Τομέας Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, 21-22 Ιανουαρίου 2014, Αθήνα.

• “How Manos Hadjidakis’ music could reflect the ancient spirit of learning, which keeps up with the commands of modern music education”.
Poster for the category Spirituality in Music Education.
30th ISME World Conference on Music Education, 15-20 of July 2012, Thessaloniki.

Θεματική: Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

IMG_7646iΟ Ιωάννης Τσίλσου είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, φοίτησε για 6 μήνες, ως φοιτητής Erasmus στη σχολή Νομικής και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νίκαιας Sophia – Antipolis, στη Γαλλία.

Έχει κάνει πρακτική άσκηση(2/2011-05/2011) στην έδρα UNESCO “Διαπολιτισμικής Πολιτικής” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα καθώς και στη συλλογή και μετάφραση κειμένων της UNESCO και άλλων διεθνών οργανισμών, σχετικά με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα . Έχει κάνει επίσης πρακτική άσκηση στην έδρα Jean Monnet “Νέες Διαστάσεις στις Ευρωπαϊκές Νομικές Σπουδές”, βοηθώντας στο ερευνητικό της έργο και στη διοργάνωση σεμιναρίων, εκδηλώσεων κτλ. σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, συμμετέχοντας εθελοντικά σε διάφορες ΜΚΟ και ομάδες. Ασχολείται με τον LGBT ακτιβισμό μέσα από δράσεις και τη συμμετοχή του σε training course για τα LGBT δικαιώματα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σε συναντήσεις εργασίας με διεθνείς οργανισμούς, κάνοντας lobbying κ.α.
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά ενώ σε ικανοποιητικό επίπεδο Τουρκικά και Γερμανικά.

 

Θεματική: Φυσικές Επιστήμες και Περιβάλλον

ANASTASIA PALLOGLOUΗ Αναστασία Παλλόγλου είναι φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Πολυτεχνική Σχολή, τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Στα ενδιαφέροντά της είναι θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Υποστηρίζει τον εθελοντισμό και την Κοινωνία των Πολιτών, γι’αυτό είναι μέλος του Ομίλου UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης όπου κάνει και πρακτική. Της αρέσει ιδιαίτερα το σχέδιο και έχει σχεδιάσει το λογότυπο του Ομίλου.
Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο και μιλάει αγγλικά.

 

Θεματική: Επικοινωνία και Πληροφόρηση

20141110_114716Ο Σωτήρης Μανταρτζίδης είναι τελειόφοιτος της σχολής Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει συμμετάσχει με την σχολή του στο πρόγραμμα Erasmus στην Πολωνία.

Συμμετείχε επίσης σε πληθώρα ευρωπαϊκών προγραμμάτων Youth in Action, όπως επίσης και σε πρόγραμμα εθελοντισμού (EVS) στην Ιταλία. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και καλά γερμανικά και ιταλικά.