You are currently viewing Δράση για την Ημέρα της Ευρώπης – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Δράση για την Ημέρα της Ευρώπης – Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία 50 μαθητές και μαθήτριες της Β Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στο ενημερωτικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Επέτειο της Ημέρας για την Ευρώπη στις 9 Μαΐου 2019. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να αλληλεπιδράσουν με νέους εργαζόμενους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την κα Μαρία Μπρόκου, Διαπιστευμένη Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα, καθώς και τον κ. Μάνο Καλαϊντζή, Σύμβουλο Χάραξης Πολιτικής.

Οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και να διατυπώσουν την άποψή τους σχετικά με το τι θεωρούν ότι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ίδιους.


Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε 3 ομάδες εργασίας με βάση τις παρακάτω θεματικές: α) καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος, β) Ευρώπη των αξιών: χώρος ελευθερίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και γ) διαχείριση μεταναστευτικών ροών. Στο πλαίσιο των ομάδων οι μαθητές συζήτησαν και κατέληξαν σε προτάσεις και συμπεράσματα, τις οποίες στη συνέχεια παρουσίασαν στο σύνολο των συμμετεχόντων.


Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες Ευρωεκλογές με σύνθημα «Αυτή τη φορά Ψηφίζω…»!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή του, κ. Στέφανο Κατσούλη, ο οποίος παρακολούθησε και συμμετείχε στη διαδικασία του εργαστηρίου.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Σχολεία Πρέσβεις του Ε.Κ.» και στην κινητοποίηση των μαθητών μας για ενεργό συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2019 μέσα από την καλλιέργεια δημοκρατικής ευρωπαϊκής συνείδησης, καθώς το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης αποτελεί Σχολείο Εθελοντή στη δράση «Αυτή τη φορά ψηφίζω».