You are currently viewing Νέο Πρόγραμμα κινητικότητας νέων στο Ταλίν [17-24 Ιουλίου 2019]

Νέο Πρόγραμμα κινητικότητας νέων στο Ταλίν [17-24 Ιουλίου 2019]

Νέο Πρόγραμμα κινητικότητας νέων με τίτλο ”Tales for a better Europe” στο Ταλίν της Εσθονίας από 17 ως 24 Ιουλίου 2019. 

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο:
– να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των νέων για τη διαπολιτισμική μάθηση μέσω της χρήσης του κουκλοθεάτρου και του storytelling, βασισμένων στα παραδοσιακά παραμύθια και τις ιστορίες κάθε κράτους.
– να προάγει μέσω του κουκλοθεάτρου και του storytelling τις κοινές πολιτισμικές και κοινωνικές ευρωπαϊκές αξίες. 
– να οδηγήσει στη σύνθεση και αναπαραγωγή ενός διαπολιτισμικού παραμυθιού για τη διαπολιτισμική μάθηση από όλους τους συμμετέχοντες, που θα αποτελέσει καλή πρακτική για μελλοντική χρήση.

Οι εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος θα βασίζονται σε εργαλεία μη-τυπικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να εκπαιδευτούν μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων, όπως brainstorming, ομαδικές συζητήσεις, προσομοιώσεις και παιχνίδια ρόλων, team-building, εργαστήρια κ.α. Όλες οι δραστηριότητες και οι εργασίες θα εστιάζουν στην αξιοποίηση και προβολή παραδοσιακών παραμυθιών και ιστοριών από τα κράτη των συμμετεχόντων. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων μη-τυπικής εκπαίδευσης επιδιώκεται η αύξηση της κατανόησης και ευαισθητοποίησης των νέων για τον διαπολιτισμικό διάλογο και η προαγωγή των εννοιών της διαφορετικότητας και της ταυτότητας.

Αναμενόμενα αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες:
– η κατανόηση σε βάθος της έννοιας της συμμετοχής των νέων γενικότερα,
– η ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας,
– η ανάπτυξη κριτικής σκέψης στο πεδίο της διαπολιτισμικής μάθησης,
– η ανάπτυξη δεξιοτήτων για συμμετοχή σε ένα διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 36 νέοι από: Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σουηδία. Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με αποστολή 6 συμμετεχόντων, ηλικίας ως 30 ετών, με δημιουργική διάθεση για συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος, τα καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια.

Καλύπτονται όλα τα έξοδα διαμονής (Hostel Munkenhof, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ταλίν) και διατροφής (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό), καθώς και τα έξοδα μετακίνησης ως το ποσό των 360 ευρώ.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό σας, αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο stefanoskatsoulis@unescoyouth.gr μέχρι την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019!