Διοικητικό Συμβούλιο - Διεύθυνση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης αποτελείται από επτά μέλη τα οποία αναδεικνύονται μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στο Καταστατικό του Ομίλου, με τριετή διάρκεια θητείας. Για το διάστημα 2018-2021 ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου διατελούν οι:

Πρόεδρος
Ευαγγελία Δεδούση

Αντιπρόεδρος Α
Ιωάννης Ποικιλίδης

Αντιπρόεδρος Β
Αλεξάνδρα Γέννη

Γενική Γραμματέας
Ιωάννα Παπαϊωάννου

Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας
Ευρυδίκη Σωληναρά

Ταμίας
Γεώργιος-Άγγελος Παπαϊωάννου

Υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
Ζωή Διδίλη


Διευθυντής
Στέφανος Κατσούλης | Eίναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διατελεί Διευθυντής του Ομίλου UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και συντονιστής του έργου Erasmus+ Jean Monnet “Strategies and Policies on Youth in the EU”. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet “European Constitutionalism and Religion(s)” της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι συντονιστής οργάνωσης του “Thessaloniki International Student Model United Nations” (ThessISMUN) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη». Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διαχειριστής προγραμμάτων και βοηθός έρευνας σε πληθώρα φορέων στη Θεσσαλονίκη (Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ίδρυμα Καλλιόπης Κουφα).

Email | stefanoskatsoulis@unescoyouth.gr 

Συνεργάτες

Στεφανία – Μαρία Μπούρη | Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ το 2016 και από τότε εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και σε διάφορες δράσεις ένταξης στην Ελλάδα, τη Σουηδία και την Αγγλία. Έχει συνεργαστεί με την UNICEF για τη συγγραφή του εκπαιδευτικού εγχειριδίου “του και βγαίνω”. Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Ανθρώπινα δικαιώματα και Μεταναστευτικές σπουδές”. Είναι συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης ελληνικών για αραβόφωνους με τίτλο “Meet Me”.


Θωμάς Λιούτας | Δραστηριοποιείται στους τομείς της επικοινωνίας, οργάνωσης, διαχείρισης και προώθησης του πολιτισμού και των τεχνών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι μεταπτυχιακός απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας ΜΜΕ του ΑΠΘ και ενεργός εικαστικός καλλιτέχνης, απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ. Είναι υπεύθυνος υλοποίησης προγράμματος «Απόψεις».

Επικοινωνία

– Για επικοινωνία, πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών: info@unescoyouth.gr