You are currently viewing Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Festival of Common Cultures” στην περιοχή των Τιράνων, στην Αλβανία,2-10 Ιουνίου 2014.

Νέο πρόγραμμα με τίτλο “Festival of Common Cultures” στην περιοχή των Τιράνων, στην Αλβανία,2-10 Ιουνίου 2014.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του εν λόγω προγράμματος ήρθε από μια ομάδα εθελοντών της ΜΚΟ υποδοχής, οι οποίοι εργάζονται με παιδιά Ρομά και νέους που ενδιαφέρονται για την προώθηση της ισότητας των περιθωριοποιημένων ομάδων της κοινωνίας .Η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με άλλους νέους και νέες από άλλες χώρες , προκειμένου να βρουν τα εργαλεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση των κοινών αξιών σε μια κοινωνία.Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος θα βοηθήσει επίσης την τοπική κοινότητα να κατανοήσει την έννοια του σεβασμού των αξιών και την ανάγκη για καταπολέμηση των διακρίσεων. 

Το πρόγραμμα στοχεύει:

– Στην διερεύνηση των καταστάσεων και των συνθηκών στις οποίες διαβιούν οι ευάλωτες ομάδες (όπως άτομα με ειδικές ομάδες, LGBT, Ρομά) και να προτείνει λύσεις

– Στην προώθηση των κοινών αξιών της διαφορετικότητας και της διαπολιτισμικότητας μεταξύ των νέων που προέρχονται από διαφορετικές

πολιτιστικές ομάδες και χώρες.

– Στην προώθηση της ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

– Στην ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus + και των ευκαιριών μη τυπικής εκπαίδευσης και ως εργαλείο υποστήριξης για διαπολιτισμικής μάθησης

– Στην ενίσχυση της ιδέας του ενεργού πολίτη, ειδικά για τους νέους, προκειμένου να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ευάλωτων ομάδων.

Η προσέγγιση των παραπάνω θεσμών και διαδικασιών θα είναι πολυεπίπεδη, με ομαδική εργασία,ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, βασισμένη στη διαπολιτισμική επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και στη βιωματική μάθηση.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με 5 άτομα, εκ των οποίων τα πέντε (4)άτομα θα είναι ηλικίας 18-25 ετών και ένα (1) άτομο, ως αρχηγός, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Καλύπτεται εξολοκλήρου η διαμονή και η διατροφή καθώς και το 70% του κόστους μετάβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ αποστείλετε ένα σύντομο βιογραφικό, αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο maria.brokou@unescoyouth.gr μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014.

tirana2