You are currently viewing Διεθνής Κατασκήνωση Παιδιών του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αυγουστος 2011

Διεθνής Κατασκήνωση Παιδιών του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, Αυγουστος 2011

Ο Όμιλός μας υποστήριξε με δράσεις το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια που διοργάνωσε για 7η χρονιά Διεθνή Κατασκήνωση Παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.
Με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Διεθνούς Έτους Χημείας από τον Ο.Η.Ε. το θέμα της κατασκήνωσης ήταν Multicultural Dialogue. 2011 – International Year of Chemistry.
Στην κατασκήνωση που πραγματοποιήθηκε από 18 – 25 Αυγούστου συμμετείχαν 150 παιδιά από Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία.
Ο Όμιλος μας παρουσίασε στα παιδιά της κατασκήνωσης τον κύκλο του νερού, οργάνωσε παιχνίδι θησαυρού και ενημέρωσε για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Με ένα παιχνίδι ερωτήσεων καταγράψαμε την άποψη των παιδιών για τα προβλήματα του νερού στη χώρα τους καθώς και τη διαφορετική αντίληψη των λαών της περιοχής μας για την λέξη και την έννοια του νερού.