You are currently viewing Νέο Πρόγραμμα στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας, 25 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, με τίτλο: ”Urban Consultation in Youth Friendly Cities”

Νέο Πρόγραμμα στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας, 25 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, με τίτλο: ”Urban Consultation in Youth Friendly Cities”

Νέο Πρόγραμμα στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας, 25 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, με τίτλο: ”Urban Consultation in Youth Friendly Cities” στο πλαίσιο του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας!

Το πρόγραμμα έχει 5 κύριους άξονες: 1) συμμετοχή στα κοινά, 2) συμμετοχή των πολιτών, 3) συμμετοχή στην ψηφιακή εποχή, 4) ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και 5) συμμετοχή και επιχειρηματικότητα. Επικεντρώνεται κυρίως στο πρώτο στάδιο της συμμετοχής, το οποίο είναι η διαβούλευση.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη εργαλείων και βέλτιστων πρακτικών για το μέλλον εμπλέκοντας τους νέους στους μηχανισμούς διαβούλευσης των Ευρωπαϊκών αστικών δομών. Ειδικότεροι στόχοι είναι:
– η δημιουργία ενός πλαισίου πολιτικής και ενός επιχειρησιακού δικτύου οργανώσεων στον τομέα των μηχανισμών διαβούλευσης για τη βελτίωση της συμμετοχής των νέων, καθώς και ενός χαρτοφυλακίου νέων και ενισχυμένων σχεδίων και πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή των νέων που μπορούν να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.
– η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των πόλεων που έχουν λάβει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, αναφορικά με έργα και ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν νέοι σε συμμετοχικές διαδικασίες.
– η παροχή άμεσης πρόσβασης των Ευρωπαίων εργαζομένων σε θέματα νεολαίας στα τρέχοντα προγράμματα που αφορούν τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Νεολαίας.

Αναμενόμενα αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες:
– κατανόηση σε βάθος της έννοιας της συμμετοχής των νέων γενικότερα,
– καλύτερη κατανόηση των βελτιωμένων μηχανισμών διαβούλευσης με τους νέους,
– ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας,
– ανάπτυξη κριτικής σκέψης στο πλαίσιο της εργασίας,
– η ανάδειξη ιδεών και προτάσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των νέων,
– ανάπτυξη δεξιοτήτων για εργασία σε ένα διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν νέοι και εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας από το Torino/Ιταλία (European Youth Capital 2010), τη Braga/Πορτογαλία (European Youth Capital 2012), το Maribor/Σλοβενία (European Youth Capital 2013), την Cluj-Napoca/Ρουμανία (European Youth Capital 2015), την Ganja/Αζερμπαϊτζάν (European Youth Capital 2016), τη Varna/Βουλγαρία (European Youth Capital 2017) το Cascais/Πορτογαλία (European Youth Capital 2018) και το Novi Sad/Σερβία (European Youth Capital 2019).

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος με αποστολή 5 συμμετεχόντων που θα εκπροσωπούν την Θεσσαλονίκη (European Youth Capital 2014). Καλύπτονται όλα τα έξοδα.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό σας, αναφέροντας τον τίτλο του προγράμματος στο θέμα του email. Τα email σας θα πρέπει να αποσταλούν στο stefanoskatsoulis@unescoyouth.gr μέχρι την Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018!