You are currently viewing Ξεκινάει το Διεθνές Έτος Νεότητας 2010-2011

Ξεκινάει το Διεθνές Έτος Νεότητας 2010-2011

Στις 12 Αυγούστου ξεκινάει επίσημα το Διεθνές Έτος Νεότητας. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ετοιμάσει μια σειρά από προτεραιότητες, δράσεις και πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να θέσουν τα σοβαρά προβλήματα των νέων στην καθημερινή ατζέντα της κοινωνίας, των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών.

Ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις δράσεις του Έτους και θα αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών σε συνεργασία και  με άλλους φορείς, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής νεολαίας. Περισσότερες πληροφορίες στο http://social.un.org/youthyear/

Το Διεθνές Έτος Νεότητας προωθεί την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της νεολαίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ενθαρρύνει όλους τους κοινωνικούς εταίρους να ενεργούν σε συνεργασία με τους νέους και τις οργανώσεις νεολαίας και να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες των νέων, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των νέων στην κοινωνία. (Από τη διακύρηξη του Ο.Η.Ε. για το Διεθνές Έτος Νεότητας).