You are currently viewing Σεμινάριο « Contacts for the Common Future» 25-29/5/2011

Σεμινάριο « Contacts for the Common Future» 25-29/5/2011

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το διεθνές σεμινάριο που φιλοξενεί ο Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης στην πόλη μας με θέμα « Contacts for common futures».

Στο σεμινάριο αυτό 20 εκπρόσωποι από Μ.Κ.Ο. από την Π.Γ.Δ.Μ. και 20 εκπρόσωποι από την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πλαίσιο συνεργασίας που καθορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί για τις ΜΚΟ και να εντοπίσουν θεματικές κοινών παρεμβάσεων με βάση τόσο τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής μας, όσο και τις προτάσεις των νέων.

Στο χθεσινό πρόγραμμα παρέμβαση έκανε ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των σχημάτων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και την ανάγκη επικοινωνίας των ΜΚΟ με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκεί που καθορίζονται οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν στην Ευρώπη.

Σήμερα οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο επισκέφθηκαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου η Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού Μαρία Πασχαλίδου τους παρουσίασε την πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νεολαία και τις πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα με έμφαση στην υποψηφιότητα της πόλης για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.

Στην απογευματινή διαδικασία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ο.Η.Ε. καθώς και για τις αρχές, τους στόχους και την προοπτική του Διεθνούς Έτους Νεολαίας που υλοποιεί ο ΟΗΕ αυτή τη χρονιά. Θα παρουσιαστούν οι Στόχοι της Χιλιετίας του ΟΗΕ και πως οι ΜΚΟ μπορούν να συνεισφέρουν.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29/5