You are currently viewing Νέα της UNESCO “Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες” [Φεβρουάριος 2015]
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Νέα της UNESCO “Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες” [Φεβρουάριος 2015]

08/02/2015: Μαθαίνοντας για τον επιτυχημένο εθελοντισμό!
Το γραφείο της UNESCO στη Βηρυτό και το Ίδρυμα Makhzoumi, διοργάνωσε ένα πρόγραμμα κατάρτισης για τη διαχείριση εθελοντών, με στόχο τις οργανώσεις νέων στη Συρία και στο Λίβανο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 8 Φεβρουαρίου από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ιδρύματος Makhzoymi και είχε ως στόχο την οικοδόμηση ικανοτήτων των μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στη διαχείρισης νέων εθελοντών.

Πηγή: http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/sv/news/introducing_youth_in_syria_and_lebanon_to_successful_volunteerism/#.VP2lVvmsX7A

23/02/2015: Η UNESCO διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους ηθικής στη Βηρυτό!
Το πρόγραμμα αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια της UNESCO και της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής του Λιβάνου. Η εκπαίδευση αυτή προσφέρει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες από το Λίβανο και άλλες χώρες της περιοχής μία μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση των ικανοτήτων διδασκαλίας τους σχετικά με την ηθική. Τα άτομα που θέλουν να εγγραφούν, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στη γραμματεία του τμήματος βιοηθικής της UNESCO πριν από τις 20 Μαρτίου 2015.

Πηγή: http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/sv/news/unesco_to_organize_ethics_teacher_training_course_in_beirut_lebanon_in_june_2015/#.VP2lZ_msX7A

26/02/2015: Ζώντας μαζί μέσα σε έναν βίαιο εξτρεμισμό: Προοπτικές από την Ευρώπη και τον Αραβικό Κόσμο
Στις 25 Φεβρουαρίου 2015 το Aladdin Project και η UNESCO συνδιοργάνωσαν συνέδριο με θέμα «The Future of living together in the face of violent extremism: Perspectives from Europe and the Arab World» στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από επείγοντα ζητήματα που άπτονται των θεμελιωδών αξιών των δημοκρατικών κοινωνιών και αντανακλάται από το πνεύμα των δράσεων στο πλαίσιο της Διεθνούς Δεκαετίας για την επαναπροσέγγιση των Πολιτισμών(2013-2022), στην οποία η UNESCO πρωτοστατεί για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Πηγή: http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/sv/news/living_together_in_the_face_of_violent_extremism_perspectives_from_europe_and_the_arab_world/#.VP2lbvmsX7A

27/02/2015: Ο στρατηγικός σχεδιασμός στα χέρια των νέων Τυνήσιων!
Πάνω από 30 νέες γυναίκες και άντρες, εκπροσωπώντας 15 οργανισμούς, μέλη του Εθνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τη νεολαία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης που οργανώθηκες στην Τύνιδα από τις 20 έως 22 Φεβρουαρίου 2015, από το γραφείο UNESCO στο Ραμπάτ με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της NET-MED Youth Projects(Networks of Mediterranean Youth 2014-2017) που υλοποιείται σε 10 χώρες της περιοχής της Νότιας Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας, η οποία έχει ως στόχο να αυξήσει τη συμβολή της νεολαίας στην ανάπτυξη και την αναθεώρηση των δημόσιων πολιτικών για τη νεολαία.

Πηγή: http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/sv/news/the_strategic_planning_in_young_tunisians_hands/#.VP2ldfmsX7A